Placeholder text
 • St. Georgs dag

  St.Georg er speidernes skytshelgen
  23. april hvert år feires han av speidere over hele verden

  Legenden forteller at en drage truet landsbyen Silena i Libya. St. Georg var romersk ridder i byen, og han tok kampen opp med dragen og drepte den. Landsbyen ble befridd fra trusselen.
  Legenden om St. Georg er blitt fortalt ved leirbålene opp gjennom historien, etter hvert er den skrevet ned, og derfor kjenner vi den i dag. Ridderen Georg er blitt et ideal og en helgen. Som speidere har vi valgt han til vårt forbilde.


  På St. Georgsdagen fornyer nesten 40 millioner speidere i verden speiderløftet sitt. Vi lover alle å gjøre vårt beste, og være beredt – sammen.

  Vi ferier dagen den nærmeste Søndagen.
  Ansvaret for St Georgs dag går på rundgang mellom speidergruppene i deler av Møre og Romsdal. Det er ofte en overnatting fra Lørdag til Søndag.

  Selve arrangementet er på Søndag.
  Da er det en speidergudstjeneste med fornying av speiderløftet.
  Etterpå er det ett postløp
  Løpet består av et postløp med oppgaver fra speidernes undervisning, det er ofte innblandet oppgaver som går på samarbeid innad blant deltakerne.
  Hjemreise blir etter arrangementets slutt.

   

 • Oktobernatta

   

  Oktobernatta er en helgetur, vanligvis i Byskogen, hvor vi natt til Søndag er ute fra ca 9 på kvelden, til 3 tiden på natta. Speiderne må da løse oppgaver sammen i grupper. Gruppene konkurrerer mot hverandre. Oppgavene er veldig varierte. Vi har hatt vanlige postløp, oppgave om å ta seg fra A til B uten å bli oppdaget av vakter, redningsøvelser/førstehjelp og kombinasjoner av disse. Nattmanøveren er hemmelig, og ingen får vite alt før oppgaven skal løses.

  Turen er for speidere som er i stand til å klare seg ute om natta. Vi setter som oftest aldersgrensen til 12 år. Vi kan gi unntak etter samtaler med foreldre, men bare unntaksvis.

  På Lørdagen er det oppgaver og undervisning, med en samling på kvelden som vi kaller leirbål.

  Oktobernatta og JOTA JOTI kan bli slått sammen. Da endrer vi litt på aldersgrense og tidspunkt for nattaktiviteten

Design og utvikling: CoreTrek AS